Oostenrijk en Zwitserland met Rhätische Bahn

 

Reisprogramma

Dag 1 Vertrek uit de regio Tilburg, deze dag is een reisdag dwars door Duitsland tot even over de grens in Oostenrijk. Onderweg hebben we diverse stops om uiteindelijk rond etenstijd in het hotel in Feldkirch aan te komen. Hier staat nadat wij een welkomstdrankje hebben gehad, een heerlijk 4-gangen diner voor ons klaar.

Dag 2
Dagtocht langs de Bodensee. We rijden via de Zwitserse oevers langs kleine dorpjes en mooie vakwerkhuizen tot we in Konstanz de oude stad van de streek Konzils aankomen. Hier bezoeken we de voormalige hoofdstad van de Bodensee. Hier gaan we met de bus op de boot naar de overkant in Meersburg. Via Hopplantages en wijngaarden komen we in Lindau aan bij het bloemeneiland Mainau dat in het bezit is van de familie Bernadotte en een subtropisch klimaat heeft. Het eiland staat bekend om zijn prachtige bloemperken en parken. Vanaf het eiland heeft men ook een prachtig uitzicht op de hoge bergen in Zwitserland. We vervolgens onze weg langs de Bodensee naar Bregenz (de hoofdstad van Vorarlberg) met zijn grootste toneel ter wereld op het water. We gebruiken het diner in het hotel. ’s Avonds animatie in het hotel.

Dag 3
Na het ontbijt rijden we het Montafon gebied in voorbij Schruns. Dit dal is niet alleen vanwege de wintersport maar ook voor de energievoorziening bekend. We zie een aantal waterkrachtwerken. De Silvretta Hochalpenstrasse brengt ons naar de Bielerhöhe waar we een schitterend uitzicht hebben op de Rhatikon met zijn gletschers. De Bielerhöhe (2032 meter hoog) scheidt Vorarlberg van Tirol. Door het Trissana dal gaan we bergafwaarts via Galtur en Ischgl naar Landeck. Hiervandaan gaan we via St. Anton en de Arlbergpass (1793 meter hoog) weer terug naar Vorarlberg en Feldkirch. We gebruiken het diner in het hotel. ’s Avonds animatie in het hotel.

Dag 4
Vandaag gaan we Zwitserland in naar Graubünden met zijn imposante bergen. Dit grootste Zwitserse kanton heeft meer dan 150 bergdalen en naast Duits ook Italiaans en Romaans als voertaal. We rijden langs Chur (de oudste stad van Zwitserland) naar Tiefencastel. Hier stappen we over op de trein “de Rhätische Bahn” en rijden via de beroemde Abula-Strecke (2312 meter hoog) en de Glacier-Express-route naar St Moritz. Met de bus rijden we over de Julierpass (2284 meter hoog) terug en via de Via Mala, de grootste smalle spelonk van de Oostalpen, naar Feldkirch waar we weer genieten van een heerlijk 4-gangen diner.’s Avonds animatie in het hotel.

Dag 5
Na het ontbijt gaan we naar het centrum van Feldkirch, de middeleeuwse stad van de Montforter graven. Hier wandelen we door de smalle straatjes en langs nostalgische pleintjes. We bezoeken het museum in de trotse Schattenburg welke Feldkirch bewaakt. Daarna rijden we naar Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. We maken een korte rondwandeling door het stadje. Dan gaan we verder via de schitterende Waldstrasse naar Wildhaus en de Schwägalp. Hier heeft u een wondermooi uitzicht over de Alpen.
U kunt eventueel met de Kabelbaan de Säntis op. Aansluitend bezoeken we een demonstratie kaasmaken in Stein bij Appenzell. U kunt dan zelf zien waarom de Appenzeller kazen er zo uitzien en smaken, en vooral ook hoe de gaten in de kazen komen. We proeven hier verschillende kazen en wijn. Daarna rijden we weer richting ons hotel (op de terugweg maken we nog een tussenstop in Appenzell om de fraaie beschilderde gevels te bekijken). We gebruiken het diner in het hotel. ’s Avonds animatie in het hotel.

Dag 6
Vroeg in de morgen na het ontbijt rijden we weer terug naar Nederland waar we nog een afscheidsdiner zullen gebruiken. Aansluitend brengen we u terug naar uw opstapplaats.

Prijs:
Vanaf € 485,00 p.p.

Extra informatie:
Prijs op basis van halfpension (in een 2-persoonskamer): v.a. € 485,00 p.p.
Toeslag 1-persoonskamer: v.a. € 100,00 p.p.

Inclusief: reis per Tourist Class touringcar met airco, toilet en bar, ervaren chauffeur/reisleider, verblijf in een middenklasse hotel op basis van halfpension, welkomstdrankje, entree eiland Mainau, veerboot Bodensee, treinreis met Rhätische Bahn 2e klas, entree museum Schattenburg, proeverij Appenzeller kaas met glas wijn, 3-gangen afscheidsdiner.

Exclusief: entreegelden.

 

Wilt u deze reis boeken of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.