Dagtocht naar de mijnen in Duitsland

 

Mijnen dagtocht DuitslandVlak over de grens met Duitsland ter hoogte van Limburg ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen een groot gebied waar zich bruinkool in de bodem bevindt. In de driehoek Aken, Kerpen en Grevenboich liggen een aantal grote bruinkoolmijnen. Hier wordt door het Duitse bedrijf Rheinbraun bruinkool in dagbouw gewonnen. Dagbouw wil zeggen dat vanaf het aardoppervlak de grond wordt uitgegraven tot aan de bruinkoollagen en dat vervolgens de bruinkool wordt gedolven. Er zijn op dit moment vier bruinkoolmijnen in bedrijf: Inden, Fortuna/Bergheim, Garzweiler en Hambach. De grootste is Garzweiler met een bedrijfsoppervlakte van 25 km².

Diepten van de dagbouwmijnen variëren van 150 tot 300 meter; dit laatste in Hambach.Het afval en de bruinkool wordt door een grote bagger gewonnen. Deze is verbonden met een kilometerslange transportband, die weer uitkomt in een grote verdeelmachine. Van hieruit wordt dit getransporteerd door treinen. De bagger heeft onvoorstelbare afmetingen: 240 meter lang, 96 meter hoog en 13.500 ton zwaar.

Programma:

In de ochtend rijden we naar Vaals. Onderweg richting Limburg stoppen we voor 2 kopjes koffie met een lekkere Limburgse vlaai. Vervolgens rijden we naar Vaals waar we genieten van een koffietafel met kroket. Na het gebruik van de lunch vertrekken we onder leiding van een ervaren gids richting de grootste bruinkoolcentrale van Europa. Vervolgens rijden we naar de mijnbouw van Inden waar de imposante afgravingen te bewonderen zijn.

Deze liggen in de Bruinkooldriehoek van Duitsland, Aken – Julich – Keulen. Aansluitend bezoeken we nog het bruinkoolmuseum in Aldenhoven. U kunt hier eventueel een drankje nuttigen (exclusief). Aan het eind van de middag rijden we terug naar Vaals waar we het 3-gangen diner zullen gebruiken.

Prijs: € 57,00 p.p.

Extra informatie:

Prijs € 57,00 p.p. bij 40 personen. Inclusief 2 kopjes koffie met Limburgse vlaai, koffietafel met kroket, rondrit met ervaren gids, afsluitend 3-gangen diner, vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur. Bij afwijkende deelnemeraantallen: prijs op aanvraag.
Vertrek: 08.00 – Thuiskomst: 21.00 uur.

Wilt u deze tour boeken of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.