5 dagen Zwarte Woud en Bloemeneiland Mainau

 

5 Dagen Zwarte Woud en Bloemeneiland MainauReisprogramma

Dag 1 In de ochtend vertrek vanuit Tilburg richting Duitsland. Onderweg naar het Zwarte Woud maken we diverse stops op voor u mooie locaties (koffiestop, lunchpauze en middagstop). Aan het einde van de middag komen we in ons hotel in Hornberg-Niederwasser waar we gaan genieten van een heerlijk 4-gangen diner met keuze uit 3 verschillende hoofdmenu’s.

Dag 2 Na het ontbijt rijden we via Gutach langs het Vogtbauernmuseum (openlucht museum) met mooi gerestaureerde boerderijen uit het Zwarte Woud. Tevens zien we hier afbeeldingen en miniaturen van de houtvlotters die met honderden meters lange houtvlotten via de rijn naar Nederland voeren (exclusief entree). Hierna rijden we via de Schwarzwald Hochstrasse naar de Mummelsee, een meer dat ontstaan is op de top van een berg in een uitgedoofde vulkaan. Via een schitterende route rijden we weer naar ons hotel.

Dag 3 Na genoten te hebben van ons ontbijt vertrekken we richting de Bodensee om het bloemeneiland Mainau te bezoeken. Dit eiland is subtropisch en hier vindt u mooie palmbomen en prachtige tuinen. U kunt dit mooie eiland bezoeken De mogelijkheid bestaat om het eiland per boot te bezoeken (exclusief entree en boottocht). Omstreeks 18.30 uur zijn we weer terug in het hotel.

Dag 4 We rijden deze dag naar Triberg waar we de hoogste waterval van het Zwarte Woud vinden. Hier is ook het centrum van de Koekoeksklokken industrie met de grootste Koekoeksklok ter wereld, waar we uiteraard even stoppen om foto’s te maken. Hierna vervolgen we onze weg naar de Titisee. Dit is een van de mooiste meren van het Zwarte Woud. U kunt hier genieten op een van de terrasjes of een rondvaart over het prachtige meer maken (exclusief entree rondvaart). De terugreis naar uw hotel gaat via een mooie route met veel natuurschoon. We passeren tijdens de rit ook de moderne stad Freiburg.

Dag 5 Na het ontbijt plaatsen we de koffers in de bus en vertrekken terug richting Nederland. We verlaten het Zwarte Woud en gaan via de route Straatsburg en Luxemburg weer naar Nederland waar we nog een heerlijk afscheidsdiner gebruiken. Daarna brengen we uw terug naar uw opstapplaats. Hier komt een einde aan een prachtige en indrukwekkende reis.Hotel: Uw 4**** hotel beschikt over een mooi terras, zwembad, whirlpool, fitnessruimte en stoombad. De omgeving leent zich voor een mooie wandeling. Uw ontbijt bestaat uit een zeer uitgebreid buffet met alles wat lekker en wat gezond is. In de avond gebruikt u een 4-gangen diner met keuze uit 3 verschillende hoofdmenu’s.

Prijs:
Vanaf € 419,00 p.p.

Extra informatie:

Prijs op basis van halfpension (in een 2-persoonskamer): € 419,00 p.p. bij 40-personen

Toeslag 1-persoonskamer: € 50,00 p.p.

Inclusief: reis per Tourist Class touringcar met airco, toilet en bar, ervaren chauffeur/reisleider, verblijf in een zeer luxe hotel op basis van halfpension, koffie met gebak op de heenreis, lunches op dag 2 t/m dag 4, 3-gangen afscheidsdiner.

Exclusief: niet genoemde lunches en diners, entreegelden.

 

Wilt u deze reis boeken of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.