Boerenbondmuseum

 

Boerenbondmuseum reizenVanaf uw opstapplaats rijden we per luxe touringcar via een leuke route naar het Boerenbondmuseum in Gemert.. U wordt gastvrij ontvangen met koffie en gebak. Een enthousiaste gids leidt u rond door het museum en vertelt over de oude ambachten die in het oude dorpje te zien zijn. Na het museumbezoek lopen we naar het restaurantgedeelte waar een overheerlijke koffietafel (buffet) voor ons klaar staat. Als we allemaal goed gegeten hebben, rijden we met een gids door de streek langs byzondere danwel wetenswaardige plekjes. Na de rondrit gebruiken we nog een consumptie in het museum. Aansluitend vertrekken we richting opstapplaats en komt er een einde aan een gezellige dag.

In het Boerenbondsmuseum gaat u terug in de tijd. Want hier kunt u ervaren hoe het leven er aan toe ging in een Peeldorp anno 1900. Dat alles op een bijzondere locatie in Gemert. Het Boerenbondsmuseum biedt u een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum aantreft: Het boerderijgedeelte met levende dieren zoals die waren gehuisvest rond 1900; Tuinen en akkers die zijn ingericht en bewerkt zoals in het begin van vorige eeuw; Een heus dorpsplein met o.a. een schop, bakhuis, smederij, klompenmakerij, café en winkel, en wevershuis; Een handkrachtboterfabriek en N.C.B. destructorfabriek; Een veldkapel aan het karrespoor; Een bijenhal en een kinderboerderij. In het Boerenbondsmuseum worden regelmatig demonstraties gegeven van allerlei ambachten. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten die herinneren aan het oude boerenleven. Ook zijn er voor kinderen regelmatig leuke activiteiten.

Extra informatie:

Prijs € 38,50 p.p. bij 40 personen incl. 2 x koffie met gebak, entree en rondleiding museum, koffietafel (buffet), rondrit met gids door de omgeving, vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur.

Vertrek: 08.30 uur – Thuiskomst: 18.00 uur.

Mogelijkheid tot uitbreiding met een afsluitend diner: dan thuiskomst om circa 21.00 uur en prijs p.p.€ 41,50 + de kosten van het diner v.a. € 14,50 p.p

Wilt u deze tour boeken of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.